top of page

Излезе от печат новата книга на Славея Захариева от XIг клас


Книга

Ученичката от XIг клас издаде втората си книга „Кристалният цвят“, която е от поредицата „Хрониките на Ордиана“. Корицата е нарисувана от Анита Камбурова, която е от същия клас.

Припомняме на читателите, че първата книга на Славея – „Гора от вятър“, излезе преди две години. Предстои издаването на третата част – „Огледалото на времето.“

„Кристалният цвят“ отново ни връща в света на Кралството Ордиана, изправено пред тежки изпитания. Магията се узаконява, а с нея се връщат и чудовищата. Във възстановените графства ордианците трябва да се обединят срещу вещицата Териша. Тя изпраща върколаци да изтребват жителите на графство Холмстром, но хората упорито си затварят очите пред заплахата.

Ларабел и Стивън са решени да се притекат на помощ, но има ли кой да ги подкрепи? Докъде са готови да стигнат, за да опазят Ордиана от лапите на вещицата? Каква е цената на страшните тайни, които пази графство Холмстром?

Търсейки изкупление за предишните си кървави деяния като дракон, Алина заминава за Бюфета на върколаците, за да помогне на брат си Стивън. Тя се впуска в търсене на Кристалния цвят - вълшебен артефакт, който дарява с безгранична сила притежателя си. Ще успее ли да го намери, преди Териша да се добере до него и да го използва да пороби ордианците? И тогава защитата на Ордиана се превръща в надпревара за власт.

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Жестокостта към животните

Как агресията повлиява на заобикалящата ни среда От малки сме научени да се пазим от кучетата и котките по улиците, защото те може да ни...

Материалите в страницата се изработват и публикуват по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ – фаза I, финансиран от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
bottom of page